Piling kiseonikom je savremeni koncept nege kože čijom se primenom u kožu ubacuje 100% čist kiseonik. Kiseonik je elemenat bez koga nema života. Metabolizam ćelija, ćelijski rast i reprodukcija kako u čitavom organizmu tako i u ćelijama kože se ne mogu odigravati bez prisustva kiseonika.

Sistem kojim se sprovodi ovaj piling koristi fiziološki rastvor i medicinski kiseonik pod visokim pritiskom, pri čemu dolazi do formiranja vodenih kapi veličine od 5 do 100 mikrona u kojima je smešten stopostotni medicinski kiseonik. Ove kapi bivaju usmerene na površinu kože, otvarajući pore i vršeći nežnu mikrodermoabraziju .Na koži dolazi do blage eksfolijacije(ljuštenja kože), stimuliše se cirkulacija, podstiče limfna drenaža. Čist kiseonik prodire u dublje slojeve kože, oporavljajući svaku ćeliju i podstičući sintezu kolagena, što rezultuje podmladjivanjem kože.

Prednosti ovog savremenog tretmana je kratko vreme trajanja, efekat koji se uočava već nakon prvog izvođenja, nema neželjenih efekata u smislu crvenila ili fleka, niti zahteva period oporavka nakon tretmana. Pogodan je za sve tipove kože, čak i najosetljivije i može se raditi preko cele godine, s obzirom da ne postoji preosetljivost na sunce. Nema kontraindikacija i mogu ga raditi čak i trudnice. Veoma je popularan u Holivudu gde ga holivudske zvezde sprovode 24 sata pre snimanja ili izlazaka.

Kiseonik pilingom se deluje na ublažavanje sitnih bora i fleka na licu, utiče na podmlađivanje kože,a izuzetne rezultate imamo i u lečenju akni.

Broj tretmana zavisi od toga koje stanje tretiramo i šta želimo da postignemo. Tretmani se mogu izvoditi jednom nedeljno ili jednom mesečno, u zavisnoti od stanja kože, što određuje i sprovodi dermatolog.