Mezoterapija, savremena medicinska metoda podmlađivanja lica, vrata i dekoltea podrazumeva ubrizgavanje, uz pomoć iglica dužine nekoliko milimetara, malih količina aktivnih supstanci u određeni sloj kože, do kojeg ne dopiru kreme ili serumi. Ove aktivne supstance dolaze do ciljnog mesta u koži, gde se koncentrišu bez metabolisanja, delujući lokalno, samo tamo gde je potreban efekat. Najčešće supstance koje se koriste u mezoterapiji su vitamini, minerali, oligoelementi, hijaluronska kiselina.

KAKAV JE EFEKAT MEZOTERAPIJE ?

Primenom mezoterapije u zonama lica, vrata i dekoltea, poboljšava se tonus i tekstura kože, dolazi do ublažavanja sitnih bora na licu, koža izgleda blistavo, sjajno, jedro i zdravo. Naročito se preporučuje kod umornih koža izloženih svakodnevnom stresu, kao i kod pušača. Tokom ove procedure koža se "nahrani i napoji" multivitaminima, oligoelementima, hijaluronskom kiselinom i antioksidansima, čime se podstiče sinteza kolagena i elastina, poboljšava cirkulacija i stimuliše ćelijska aktivnost. Može se uspešno kombinovati sa drugim anti-aging procedurama kao što su hemijski pilinzi, laserska fotorejuvenacija i podmlađivanje faktorima rasta.

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO ?

Broj tretmana,kao i ritam ponavljanja tretmana su individualni i zavise od potreba i stanja kože, vrste koktela koji koristimo, kao i eventualnog kombinovanja sa drugim anti age procedurama. Mogu se izvoditi jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje i obično je potrebno 4-6 tretmana.

MEZOTERAPIJA IMA KUMULATIVNO DEJSTVO

To znači da preparati koji se unose u kožu deluju i izvesno vreme nakon završenog ciklusa od 4-6 tretmana , posebno ukoliko se sprovode procedure održavanja rezultata. Mi preporučujemo ponavljanje procedura na 6 meseci.

KAKVI SU NEŽELJENI EFEKTI MEZOTERAPIJE ?

Umeren bol prilikom uboda iglom, crvenilo, peckanje, svrab. Na mestu uboda iglom mogu se javiti modrice, koje prolaze za nekoliko dana.Nakon mezoterapije nije potreban period oporavka, pa se odmah nakon tretmana možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

KOJE SU KONTRAINDIKACIJE ZA PRIMENU MEZOTERAPIJE ?


-hronična oboljenja srca, jetre, bubrega

-dijabetes

-poremećaj koagulacije krvi

-primena Heparina, Trentala, Aspirina, Brufena...

-skonost ka alergijskim reakcijama, kao i alergija na neke od supstanci koje ulaze u sastav koktela

trudnoća I dojenje


MEZOTERAPIJU SPROVODI DOKTOR MEDICINE KOJI JE PROŠAO ODGOVARAJUĆU OBUKU I POSEDUJE SERTIFIKAT KOJIM SE TO POTVRĐUJE.