Medicinski dermaroler sadrži najmanje jedan kružni disk sa inkorporiranim iglicama dužine od 0,5mm do 2 mm Dermarolerom se prelazi preko površine kože, pri čemu se iglicama prave mikrotraume koje podstiču niz procesa u koži, koji za posledicu imaju formiranje novog kolagena i stimulaciju mikrocirkulacije. U kombinaciji sa CO2 terapijom i faktorima rasta koji stimulišu matične ćelije u koži, rezultati dermarolera se dramatično pojačavaju.

INDIKACIJE ZA PRIMENU DERMAROLERA:

- akne

- ožiljci nakon akni, kao i druge vrste ožiljaka, osim keloida

- fine linije i bore na licu

- fleke

- strije

- celulit

KOJE ZONE SE MOGU TRETIRATI?

Mogu se tretirati svi delovi tela.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?

U zavisnosti od stanja koje se tretira, neophodno je uraditi seriju od minimum 4 tretmana u intervalu od 4-6 nedelja.

KADA SE MOGU VIDETI PRVI REZULTATI?

Da bi se uočili rezultati potrebno je da prodje 2-3 meseca koliko je neohodno za sintezu novog kolagena.

DA LI SU POTREBNI TRETMANI ODRŽAVANJA?

Kako koža nastavlja da stari, važno je ponavljati tretmane 1-2 puta godišnje.

KAKO IZGLEDA KOŽA NAKON TRETMANA?

Nakon tretmana koža je blago do umereno crvena. Crvenilo najčešće prolazi za 2 do 3 sata, retko može biti prisutno 12 do 24 sata.

S obzirom da je period oporavka minimalan,već sledećeg dana možete otići na posao sa laganom šminkom, uz obavezno korišćenje krema sa zaštitnim faktorom 30 ili 50.

*** Primena medicinskog dermarolera se ne preporučuje osobama koje nisu obučene i NE POSEDUJU MEDICINSKO ZNANJE o anatomiji kože, pravilima sterilizacije i rukovanju ovim instrumentom. Postoje dermaroleri za kućnu upotrebu sa kraćim iglicama ( 0,25 mm), koje ne utiču na sintezu kolagena i mogu se koristiti za regeneraciju najpovršnijih slojeva kože.