Hemijski pilinzi na prirodan i temeljan način regenerišu kožu, a u zavisnosti od toga koje se kiseline koriste i koje koncentracije, zavise i rezultati

Danas se najčešće koriste pilinzi na bazi alfa i beta hidroksi kiselina (površni piling) i pilinzi srednje dubine koji se baziraju na trihlorsirćetnoj kiselini (TCA peel).

Hemijski piling se koristi kako bi se, prvenstveno, poboljšao kvalitet kože i njena tekstura.

Ten postaje prozračniji, svetliji, ujednačeniji.

Koža u celini izgleda svežije, blistavije, zdravije.

KAKO FUNKCIONIŠE HEMIJSKI PILING ?

Hemijskim pilingom uklanja se površni sloj kože, čime se mladoj, novoj koži, obezbeđuje izlazak na površinu. Ovim procesom regeneracije, koža bitno dobija na kvalitetu.

Pored promene u teksturi u smislu da koža postaje mekanija, baršunastija i prozračnija povećava se i penetracija preparata u kožu, a samim tim povećava se stepen njene hidratacije.

Upravo ovaj momenat je dokaz da čak i najskuplje kreme ne moraju biti adekvatne jer je nivo njihovog prodiranja onemogućen zadebljalim površnim slojem.

Zato se hemijski piling preporučuje svim tipovima kože. Neophodan je kao uvodna procedura u sve ostale procedure, naročito kada je reč o podmlađivanju

KOLIKO TRAJE TRETMAN I DA LI JE BOLAN ?

Priprema i samo nanošenje kiselina traje 10 minuta.

Ova procedura nije bolna, praćena je isključivo osećajem peckanja koje traje jako kratko.

KOLIKO ČESTO SE RADE TRETMANI I KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO ?

Zavisi od vrste pilinga i kože koja se tretira. Najčešće se izvode jednom u dve nedelje ili jednom mesečno, a broj potrebnih tretmana je 4-6.

KAKO SE PONAŠATI NAKON HEMIJSKOG PILINGA ?

-prvih 24 h ne nanositi šminku

-izbegavati upotrebu abrazivnih ili eksfolijativnih sunđera

-ne nositi tesne kape i šešire

-izbegavati izlaganje suncu i solarijumima

-koristiti antisolarne kremove sa širokim spektrom zaštite

KAVI SU REZULTATI NAKON HEMIJSKOG PILINGA ?

Ukoliko poštujete pravila nege nakon pilinga, rezultati su vrlo dugoročni.

Prvi rezultati vidljivi su već posle prve procedure i ne mogu se porediti ni sa jednim kozmetičkim tretmanom upravo zbog brzine postizanja i dužine trajanja rezultata.

DA LI JE POTREBAN OPORAVAK NAKON HEMIJSKOG PILINGA ?

Oporavak isključivo zavisi od vrste hemijskog pilinga. Za većinu hemijskih pilinga oporavak nije potreban, pa odmah nakon tretmana možete nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima. Ukoliko je reč o pilingu TCA (trihlorsirćetnom kiselinom) potrebno je naprviti plan i odvojitii 48 h za sitno perutanje kože (recimo vikend).

Većina pilinga se radi tokom cele godine uz adekvatnu fotoprotekciju.

U svetu, hemijske pilinge izvode uglavnom dermatolozi koji su za izvođenje ove procedure posebno edukovani. To je važno, jer je poznavanje građe kože kao i njenih potreba, značajno za dobar odabir pilinga, a samim tim i dobar rezultat nakon obavljene serije tretmana.

Zato, pre nego što se odlučite za hemijski piling, razmislite kome poveravate svoje lice. Prepustite se nekom ko ima iskustva u izvođenju hemijskih pilinga i nekome ko odlično poznaje kožu. Samo u tom slučaju ste krajnje bezbedni