Mezoterapija se pokazala kao veoma efikasna za tretiranje celulita, s obzirom da se aktivne supstance koje se primenjuju, ubacuju u sloj kože iz koga potiče celulit. U odnosu na druge metode poput ručne masaže, ultrazvuka i aparata na bazi vakuma, mezoterapija se izdvaja svojom brzinom i efikasnošću, kao i dugotrajnim rezultatima.

Mezoterapija kojom se tretira celulit se izvodi ručno ili uz pomoć specijalnog pištolja za mezoterapiju koji se zove MESOGUN. Primena mezoterapijskog pištolja se pokazala kao bolja metoda za tretiranje većih površina, jer skraćuje vreme trajanja procedure, omogućava precizno doziranje aktivnih supstanci koje se aplikuju, javlja se manji broj modrica, a bol prilikom izvođenja procedura je minimalan.

Mezoterapija celulita bi trebalo da se sprovodi u lekarskim ordinacijama i da je sprovodi lekar koji ima sertifikat o završenoj obuci za mezoterapiju.

Neophodno je da se pre sprovodjena mezoterapije obavi pregled, kako bi se utvrdio stadijum celulita i na osnovu toga odredio sastav koktela koji se aplikuje.

U sastav koktela ulaze supstance koje podstiču cirkulaciju, limfnu drenažu, razgrađuju vezivno tkivo i ubrzavaju metabolizam masnih ćelija u pravcu razgradnje masti.

Mezoterapijom se može tretirati celulit u predelu nadlaktica, ramenog pojasa, stomaka,zadnjice,butina.

KOLIKO ČESTO SE RADE TRETMANI ?

Tretmani se rade jednom nedeljno i traju oko 30 minuta.

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO ?

Potrebno je uraditi 6-12 tretmana.To zavisi od stadijuma celulita i vrste koktela koji se koristi.

DA LI JE TRETMAN BOLAN I DA LI IMA NEŽELJENIH EFEKATA ?

Bol je minimalan. U zavisnosti od vrste koktela mogu se javiti crvenilo, svrab, peckanje i diskretan otok koji se povlače nakon par sati. Na mestu uboda iglom mogu se javiti modrice, koje se povlače posle nekoliko dana.

KOJE SU KONTRAINDIKACIJE ZA PRIMENU MEZOTERAPIJE ?

-hronična oboljenja srca, jetre, bubrega

-dijabetes

-poremećaj koagulacije krvi

-primena Heparina, Trentala, Aspirina, Brufena...

-skonost ka alergijskim reakcijama, kao i alergija na neke od supstanci koje ulaze u sastav koktela

-trudnoća i dojenje