Podmlađjivanje plazmom obogaćenom trombocitima (PRP), je najprirodnija i potpuno bezbedna tehnika podmlađivanja, kod koje je rizik od neželjenih efekata i alergijskih reakcija sveden na minimum, s obzirom da se kao materijal koristi sopstvena plazma.

PRP metodom tretiramo lice, vrat, dekolte i šake.

Ceo postupak započinje sa uzimanjem male količine Vaše krvi, iz koje se putem centrifugiranja izdvoji plazma bogata trombocitima.

Posebnim tehnikama se plazma obogaćena trombocitima ubacuje u kožu. Na mestu ubrizgavanja, iz trombocita se oslobađaju faktori rasta, koji stimulišu matične ćelije u koži, pa dolazi do aktiviranja procesa regeneracije tkiva.

Ceo postupak traje oko jedan sat, a neposredno nakon intervencije može biti prisutno blago crvenilo kože, koje se povlači za par sati. Već sutradan, koža je glatka, jedra i drugačija na dodir.

Prvi efekti se uočavaju posle 4-6 nedelja od prve procedure.

Rezultat koji se dobija je vidljivo poboljšanje teksture i tonusa kože, smanjenje bora i finih linija na licu, redukcija podočnjaka.

PRP odlične rezultate daje kod opadanja kose, kao i poboljšanja njenog kvaliteta, pa se koristi za tretiranje različitih tipova ćelavostii.

Nakon hemijskog pilinga ili tretmana laserom, PRP metoda ubrzava oporavak kože. Podmlađivanje sopstvenom plazmom se preporučuje već posle tridesete godine.

Preporuka je i da se radi serija od 3 tretmana, sa intervalom od 30-60 dana dana između tretmana .

Jednom do dva puta godisnje sprovode se tretmani održavanja rezultata.