Pre nego što se odlučite za tretman trajnog uklanjanja dlaka, veoma je važno da, radi Vaše sigurnosti, ovu vrstu tretmana radite u lekarskim ordinacijama i sa proverenim aparatima. U našoj ordinaciji, tretman trajne epilacije radimo IPL aparatom vrhunske tehnologije kompanije Syneron. Njegova prednost se zasniva na korišćenju ELOS tehnologije. Elos je tehnologija treće generacije koja podrazumeva jedinstvenu kombinaciju optičke energije i bipolarne radiofrekvencije koje zajedničkim delovanjem imaju nekoliko puta bolji efekat od samostalnog delovanja optičke energije lasera, a zahvaljujući dejstvu radiofrekvencije uspešno se tretiraju čak i svetle i riđe dlake.

Pre laserskog tretmana, obavezan je konsultativan pregled koji je besplatan, gde se upoznajemo sa Vašom medicinskom istorijom, zdravstvenim stanjem, stanjem kože i dlake, a zatim se otvara Vaš medicinski karton. Vi možete pitati sve što Vas interesuje i tako otkloniti eventualne nedoumice.

KOJE REGIJE SE MOGU TRETIRATI?

Osim predela oko očiju, ušne školjke i nos, sve druge regije na licu i telu se mogu tretirati. Pacijenti često pitaju da li je bezbedno tretirati regiju pazuha i prepona. Odgovor je DA, s obzirom da optička energija i radiofrekvencija deluju na dubini od svega nekoliko milimetara, ne ugrožavajući žlezdane strukture koje su dublje smeštene.

DA LI JE POTREBNA PRIPREMA PRE TRETMANA?

Pre dolaska na tretman, dlaka se ne sme izbeljivati, niti čupati iz korena tokom 2-3 nedelje. Za uklanjanje dlaka možete koristiti depil kremu, makazice ili brijač. Regija koje se tretira, ne sme se izlagati suncu 4 nedelje pre i minimum 2 nedelje posle tretmana.

DA LI JE TRETMAN BOLAN?

Tokom tretmana pacijenti osećaju peckanje, ponekad i bol koji je minimalan.

KAKO SE PONASATI NAKON TRETMANA?

Nakon tretmana koža je blago crvena i otečena, što najčešće prolazi za nekoliko sati, a najduže za 48 sati. Nakon tretmana, prvih 24 sata, izbegavati nanošenje krema, dezodoranasa I parfema na tretiranu regiju,kao i grubo brisanje peškirom. Minimum 2 nedelje nakon tretmana izbegavati izlaganje suncu i solarijumu, kako bi se izbegla pojava fleka bele ili braon boje na koži. Mi preporučujemo kreme sa zaštitinim faktorom 50+. Između tretmana izbegavati čupanje dlaka iz korena (pinceta ili vosak), već ih uklanjati depil kremom, makazicama ili brijačem.

KOLIKO JE POTREBNO TRETMANA ?

Broj tretmana je individualan i zavisi od boje kože i dlake, regije koja se tretira, hormonskog statusa, uzimanja određenih lekova, kao i od načina prethodnog uklanjanja dlaka. Najbolji rezultati se postižu ukoliko je dlaka jaka i crna, a koža svetla. Prosečan broj tretmana za postizanje zadovoljavajućeg rezultata je 5-8. Tretmani se rade u intervalu od 4-6 nedelja za lice i 8-10 nedelja za telo. Kasnije,intervali mogu biti i veći, s obzirom da dlaka raste znatno sporije. Kod osoba sa hormonskim disbalansom potreban je veći broj tretmana.

DA LI SU TRETMANI TRAJNI?

Tretmani su dugotrajni i pacijent je miran godinama, ali je trajnost još uvek diskutabilna. Nekada, zbog trudnoće, ili nekog drugog hormonskog disbalansa, može doći do ponovnog porasta dlake, ali one su tanje, ređe i zahtevaju manji broj tretmana. Kod osoba sa urednim hormonskim statusom može se ukloniti 80-85% dlaka, a preostale dlake su retke, tanke i svetle i ne predstavljaju veći estetski problem .