Usled prekomernog izlaganja suncu, pre svega UVA zracima, u koži dolazi do oštećenja kolagenih i elastičnih vlakana. Ona gube svoju normalnu strukturu i funkciju, te koža postaje gruba i opuštena, gubi elastičnost i tonus i nastaju bore. Za razliku od prirodnog, hronološkog, starenja kože, ovaj tip starenja se zove „prevremeno starenje“ ili FOTOSTARENJE kože.

Koža sa znacima fotostarenja je žućkasta, suva, naborana, sa smedjim flekama na licu, vratu, dekolteu, prosirenim kapilarima na nosu i obrazima.

Fotopodmladjivanje kože lica, vrata i dekoltea delovanjem optičke energije lasera i bipolarne radiofrekvencije dovodi do uklanjanja svih znakova fotooštećene kože. Smedje fleke, prošireni kapilari i pore, kao i sitne bore na licu postaju manje vidljive ili se potpuno povlače. Tekstura kože je u celini poboljšana i koža izgleda znatno mladje.

KOLIKO ČESTO SE SPROVODE TRETMANI?

Tretmani se sprovode jednom mesečno.

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO?

Poboljšanje finih bora, proširenih pora i plitkih ožiljaka može se očekivati posle 4-5 tretmana. Kada su fleke i prošireni kapilari u pitanju, potrebno je uraditi i više od toga kako bi smo dobili bolje rezultate.