Laserko zatezanje ili Re Firme ST procedura poznata i kao „lifting bez noža“ je potpuno bezbolan metod zatezanja kože, odobren od strane FDA (Američke agencije za hranu i lekove), koji ne zahteva period oporavka, već se pacijenti mogu odmah vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

NA KOJI NAČIN SE VRŠI ZATEZANJE KOŽE?

Zajedničkim dejstvom energije infracrvene svetlosti i bipolarne radiofrekvencije zagrevaju se slojevi kože u kojima su smeštena kolagena vlakna. Stari kolagen se skuplja, a aktiviraju se mehanizmi imunog odgovora koji nastoje da “poprave” oštećenu zonu i stimulišu sintezu novog kolagena od strane fibroblasta.

KADA SE VIDE PRVI REZULTATI?

Neposredno nakon tretmana koža je zategnutija i jedrija, ali je to prvi i kratkotrajan rezultat. Pravi i dugotrajni rezultati se uočavaju nakon mesec dana koliko je potrebno za sintezu novog kolagena, a pun efekat u vidu značajno poboljšanog tonusa i elastičnosti kože i manje vidljivih sitnih bora uočava se nakon spovođenja više tretmana tokom nekoliko meseci.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?

Broj tretmana zavisi od stanja kože. Idealno bi bilo uraditi seriju od 5-6 tretmana u intervalu od 3-4 nedelje. Tretmani imaju kumulativan efekat i nakon svakog tretmana rezultat je sve bolji, a pun efekat sa uočava nakon 6 meseci. Preporuka je da se 2-3 puta godišnje rade tretmani održavanja, radi očuvanja efekta zategnute kože.

DA LI SE ZATEZANJE LICA MOŽE KOMBINOVATI SA DRUGIM TEHNIKAMA?

Da. Odlične rezultate postižemo istovremenim kombinovanjem zatezanja kože i laserskog fotopodmlađivanja lica.