Ponekad sebe ne vidimo jasno... Ponekad osećamo da smo izgubili kontakt sa suštinom svoga bića... Ponekad smo sami i izgubljeni... Ali, ako otvorimo vrata svoje duše, možemo naići na onoga ko nas vidi, ko nas razume, ko nam može pokazati gde smo... I naučiti nas kako da pronađemo i istinski zavolimo sebe... A onda ćemo iskreno razumeti i voleti i druge ljude...

O LjUBAVI PREMA SEBI I DRUGIMA, O RAZUMEVANjU, O HARMONIČNOM ODNOSU SA SVIM ŠTO NAS OKRUŽUJE, O VERI U ŽIVOT, O SMISLU ŽIVOTA I NAS SAMIH, O UNUTRAŠNjEM MIRU I ZAJEDNIŠTVU...

Sa Vama razgovara Sanja Obrenić, klinički psiholog i psihoterapeut. Susret možete zakazati telefonom: 064-411-00-53 ili na telefon ordinacije DERMA VIVA.

Ako odlažete odlazak na psihoterapiju izgovarajući se time da se već savetujete sa prijateljima i da Vam to ne pomaže, onda pročitajte u čemu se psihoterapijski razgovor razlikuje od prijateljskog.

Na psihoterapijskom razgovoru:

- ne otpisujemo tegobe koje osećate;

- ne umanjujemo važnost Vaših osećanja;

- ne otpisujemo Vašu odgovornost za problem;

- ne dajemo Vam lažna obećanja;

- ne umanjujemo ozbiljnost situacije;

- ne nudimo Vam gotova rešenja;

Prijatelji često kažu:

- „nije ti ništa“;

- „ne preteruj“;

- „proći će to samo“;

- „videćeš, sve će se samo srediti“;

- „još si mlada, videćeš kad dođu pravi problemi“;

- „ja bih joj sve sasula u lice“...

Psihoterapeut zajedno sa Vama otkriva šta je dovelo do problema koji imate, analizira kolika je Vaša odgovornost u održavanju problema i, zajedno sa Vama, priprema plan pomoću koga je taj problem najbolje rešiti.