Centar lepote i zdravlja vaše kože
PRP TRETMAN LICA VRATA I DEKOLTEA Od trenutka kada je 2005. godine počeo da se koristi u estetskoj dermatologiji, Platelet Rich Plasma, ili skraćeno PRP tretman, jedan je od najpopularnijih tretmana za prirodno podmlađivanje. Omiljen kako zbog efekata koje donosi, tako i zbog činjenice da je posredi najprirodnija i potpuno bezbedna tehnika kod koje je rizik od neželjenih efekata i alergijskih reakcija sveden na minimum, ovaj tretman prepoznatljiv je i pod nazivom „podmlađivanje sopstvenom krvlju“. PRP tretman značajno poboljšava kvalitet kože, utiče na njen izgled i teksturu, vidno osvežava i ujednačava ten. Ovom metodom mogu se tretirati lice, vrat, dekolte i šake, a odlične rezultate daje i u slučaju problema poput intenzivnog opadanja i proređenosti kose. KAKO IZGLEDA TRETMAN? Tretman počinje uzimanjem male količine vaše krvi, koja se prikuplja u specijalnim epruvetama posebno namenjenim za PRP. Iz tog uzorka se putem centrifugiranja izdvaja plazma bogata trombocitima, koja se u kožu ubacuje veoma tankim iglicama, tehnikama koje se primenjuju i kod mezoterapije. Na mestu ubrizgavanja iz trombocita oslobađaju se faktori rasta, koji stimulišu matične ćelije u koži, čime se direktno podstiče rast novih ćelija i povećava proizvodnja kolagena. Ovaj proces vidno poboljšava izgled i kvalitet kože i potpuno prirodno je podmlađuje. Ceo postupak traje od 30 do 45 minuta, a pre tretmana na kožu se nanosi lokalni anestetik. KOJI SU EFEKTI TRETMANA? Podstičući regeneraciju kože i njene prirodne potencijale, ovaj tretman doprinosi tome da koža dobija mladalački sjaj i izgleda vidno osveženo. Prvi efekti tretmana uočavaju se posle četiri-šest nedelja od prve procedure – tekstura i tonus kože vidno su poboljšani, sitni ožiljci postaju plići i manje vidljivi, hiperpigmentacije se umanjuju, tragovi umora s lica nestaju, a ten dobija ujednačen ton. Takođe, ovaj PRP tretman je odlična pratnja hemijskom pilingu ili laserskim tretmanima jer ubrzava oporavak kože.
KOME SE PREPORUČUJE? PRP tretman pravi je izbor ako volite prirodne procedure podmlađivanja. Takođe, s obzirom na činjenicu da se tokom tretmana koristi „sopstveni materijal“, te nema mogućnosti za neželjene reakcije, jedan je od tretmana kojem se bez straha mogu podvrgnuti osobe sklone alergijama. Preporučen kao prevencija starenju kože, blagotvoran je i za osobe čija koža pokazuje očiglednije znakove starenja. U efektima, idealno se kombinuje i dopunjava s laserskim tretmanima za podmlađivanje i tretiranje ožiljaka od akni. Posebno je značajan za osobe svih doba čija koža trpi intenzivan stres zbog načina života (pušenje, rad u veštački klimatizovanim prostorijama, zagađenje vazduha…) i izgleda umorno, jer na potpuno prirodan način podstiče procese obnavljanja kože i vraća joj energiju i zdrav izgled. Neposredno nakon tretmana kod osoba sa osetljivijom kožom može se javiti blago crvenilo, koje se povlači za nekoliko sati. Već sutradan koža je glatka, jedra i meka na dodir. KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO? Ukoliko se tretman praktikuje prvi put, preporuka je da se radi serija od tri tretmana, sa intervalom od mesec dana između tretmana. Iako vidljivi i u danima neposredno nakon tretmana, rezultati PRP metode će se u svom punom potencijalu iskazati nakon mesec dana od poslednjeg tretmana. Radi održavanja postignutih rezultata potrebno je ponoviti PRP tretman jednom u šest do 12 meseci. Savet plus: PRP tretman može se raditi tokom bilo kog godišnjeg doba, ali je idealan na početku jeseni, kako bi se koža oporavila od intenzivnog izlaganja UV zracima, i na početku proleća, kako bi se stimulisala regeneracija kože koja je tokom zime bila izložena hladnom, vlažnom i zagađenom vazduhu i dugom boravku u veštački klimatizovanim prostorijama.
Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Ako nastavite da koristite naše veb-stranice, saglasni ste sa korišćenjem naših kolačića.